miércoles, noviembre 08, 2006

Cotxes ecològics

Si les oliveres milenàries d'Ulldecona poguessin parlar, segurament ens explicarien com ha canviat el clima en els darrers 2.000 anys. I ja posats, si poguessin anar al cine, segurament veurien "An inconvienent truth", la pel·lícula de l'exvicepresident dels Estats Units, Al Gore. Una película molt recomanable, tant per als profans del tema del canvi climàtic com per als més familiaritzats amb la temàtica.

I és que el canvi climàtic és una gran amenaça, però encara tenim temps (10 anys) per capgirar la truita. I no estem sols. Aquests dies els països signants del protocol de Kioto s'estan reunint a Nairobi (Kènia) per tractar el desenvolupament del protocol. I porten 12 trobades, ja. A més, hi ha empreses com Toyota i Honda que estan comprovant com les vendes dels seus cotxes ecològics fan créixer els seus beneficis.

Són cotxes híbrids, que significa que
incorporen un motor elèctric al motor de gasolina, amb unes bateries de gran capacitat. Quan s’arranca i s’accelera, els dos motors funcionen a la vegada. Quan es desaccelera, el motor elèctric recupera l’energia i l’emmagatzema a la bateria. En algunes condicions el motor de gasolina deixa de funcionar. També quan el vehicle està aturat. Això fa reduir les emissions i el consum de gasolina en un 25%. És una llàstima que d'altra banda siguin quasi el doble de cars!

1 Comments:

Anonymous Anónimo said...

el que estava buscant, gracies

1:29 a. m.  

Publicar un comentario

<< Home