miércoles, julio 20, 2005

Racons catalans - 1 L'Alguer

L'Alguer és més a prop que mai. En una hora, i gràcies a la bona pensada d'una companyia de vols de baix cost, podem anar des de la Catalunya Vella a un dels enclavaments més curiosos del Mediterrani: L'Alguer, una ciutat activa i que mira des de llevant la resta de Països Catalans.

Amb unes 22.500 ha d'extensió, el territori de l'Alguer no és només la ciutat emmurallada (típicament mediterrània, només cal fer una passejada per un dels carrers empedrats per adonar-se'n), ni el seu eixample típicament turístic, sinó que hi podem trobar també valors naturals de primer ordre.

Cal destacar el Parc Natural de Porto Conte (no el confongueu amb la serra del Port del Comte, al Principat), on trobem endemismes vegetals i una elevada diversitat d'ocells. També val la pena passejar pels penyassegats d'aquest sector de l'illa, que no només són bellíssims sinó que també expliquen una part de la nostra història: l'ocupació catalana de l'Alguer durant quasi 400 anys.

Llocs com el Parc Nacional de la Península d'Asinara, les costes sorrenques del nord-est de Sardenya i la mateixa ciutat de l'Alguer són indrets que deixaran petja en la nostra memòria i ens faràn tornar a l'illa. No oblideu de tastar la caldereta d'aragosta (semblant a la de Menorca), i òbviament la pasta que aprofita les influències italianes i sardes. Si voleu ser ben atesos, en català, visiteu el restaurant la Cuina, al casc antic de l'Alguer. El proper cop que hi vagi serà el mes d'abril i duré una bicicleta sota el braç. Ja ho sabeu!

Trobareu més informació sobre l'Alguer a
www.alguer.tk .