miércoles, agosto 17, 2005

Racons catalans - 5 Catalunya Nord

Creuem els Pirineus camí de la ciutat de Prada de Conflent, on – precisament avui – s’inicia la 37a Universitat Catalana d’Estiu. Ens trobarem als peus del Canigó, cantat per Verdaguer. Val a dir que si veniu del sud dels Pirineus i us voleu estalviar una bona pallissa, també podeu travessar-los a peu, com s’ha fet moltes vegades en el passat. És una altra mena de pallissa, però segurament us serà més agradable i saludable, i gaudireu d'una bona panoràmica del paisatge.

Si voleu descobrir un racó de pau al Nord dels Pirineus, aneu fins al Coll de Mentet (cerqueu-lo al mapa, al sud de Prada de Conflent), i des d’allí inicieu l'ascensió fins al pic de la Pomerola, a tocar de la frontera amb la Catalunya Sud. Podreu tenir vistes espectaculars sobre la remota vall de Mantet, i comprovareu que hem d’aprendre bastant de la gestió forestal dels catalans del nord. Si bé heu de tenir present que els resultats més espectaculars els trobareu a la reserva natural de la Massana.


Amb tot, recordeu que visitareu els Pirineus, i que per tant s’han de prendre algunes precaucions, especialment aquests darrers dies d’agost: per la tarda acostumen a tenir lloc ruixats que us poden deixar ben remullats. No oblideu l’impermeable, i procureu concentrar les vostres excursions a les primeres hores del matí.