jueves, diciembre 07, 2006

Ecoauditories a casa

Està molt bé ser exigents amb les empreses i amb les administracions, i demanar-los que no contaminin, i que siguin el màxim de respectuosos amb l'entorn. Per això, valorem, per exemple, que superin auditories ambientals i aconsegueixin certificacions com l'ISO 14.001. Però, què hi ha, de nosaltres? Estem disposats a veure els nostres propis defectes?

l'Associació Naturalistes de Girona (ANG) ha endegat el programa d'Ecoauditories a les llars, un servei gratuït d'auditoria ambiental a casa nostra, que en tan sols dues hores revisa el nostre consum d'aigua i energia, així com els nostres hàbits de mobilitat, per tal de mesurar quina és la nostra "petjada ecològica" i recomanar-nos formes de reduir-la.

Des de l'any passat, l'ANG ha fet més de 100 visites en totes les comarques gironines, en tot tipus d'habitatges: pisos, cases unifamiliars... i han distribuit informació a més de 10.000 persones. A més, han creat un servei d'ecoauditoria als centres educatius i fins i tot a casals d'avis. Enric Cortiñas, coordinador del programa, ens ha avançat que la petjada ecològica dels habitatges visitats és d'unes 2,11 ha per habitatge, i que per cobrir les necessitats dels habitatges gironins caldria un territori un 50% més gran que tot l'àmbit de la província de Girona. I això suposant que els gironins no agafen la Ryanair...